Konsumpcjonizm
W dawnych czasach, gdy głównym zadaniem człowieka było zdobywanie pożywienia, życie człowieka było prostsze. Sprowadzało się, w większości, do zaspokajania głównej potrzeby bytowej, czyli jeść, pić, mieszkać.
Zdobywane jedzenie było zagospodarowywane maksymalnie. Pozyskiwano zarówno mięso, jak i skóry zwierząt, które wykorzystywano do ochrony swojego ciała lub też w różny sposób w swoich domostwach.
Nic nie marnowano. W dzisiejszych czasach, gdy człowiek jest coraz bardziej zabiegany, ma coraz mniej czasu, przy jednocześnie wzrastającej liczbie zadań do wykonania, gdy nie musimy już polować, a zaspokojenie własnego głodu odbywać się może w różnych miejscach, w różnym czasie, przy pomocy różnych dań i smaków z tego wynikających, człowiek coraz więcej produktów marnuje, nie w pełni wykorzystując jego elementy.
Tym samym używając i korzystając z dobrodziejstw zarówno natury jak i dzieł ludzkich rąk, coraz mniej czasu spędza aktywnie a co za tym idzie, bierność wynikająca z tego faktu oddziałuje na cały ludzki organizm.
w komornikach rehabilitacja komorniki gabinet rehabilitacyjny